#172: Takaisin satulaan

Nyt alankin olla jo sen verran terve, että pääsee takaisin tallille. Eilen ja tänään oon ollut ratsastamassa ja viikonloppuna menen myös. Mulla oli siis lähes 2vko taukoa tallilta ja on ollut tylsää! Tänne blogin puolellekin saa taas vähän ratsastus- ja tallipostausta ettei ihan mee tarinaksi. Eilen Hampan kanssa oli vähän nappulat hukassa, samoin tänään Ryskyn kanssa.

(c)äiti
 Eilen Hampan kanssa haettiin takas vähän sitä tuntumaa ja mentiin rauhallisesti, ihan oman kunnon takia. Alkukäyntien jälkeen aloitettiin molempiin suuntiin volteilla ja pysähdyksillä. Käynnissä Hamppa liikkui alusta alkaen hyvin. Ravin kanssa oli vähän ongelmia ja keskityttiin työstämään vasempaan kierrokseen ravissa. Ennen ravia keskiympyrällä työstettiin takaosaa, siirtelin sitä ulos ja sisään. Mentiin keskiympyrällä molempiin suuntiin ennen kunnon ravissa työstämistä.

Ravissa saatiin vasempaan kierrokseen hyviä pätkiä, mutta vähän oli kiireinen heppa. Keskityttiin saamaan ravin tahtia maltillisemmaks. Välillä siirryttiin keskiympyrältä pois uralle ja välillä vaihettiin suuntaa ja ravattiin hetki oikeelle. Kun vasemmassa kierroksessa Hamppa malttoi niin vaihdettiin suuntaa ja uralla tehtiin siirtymisiä oikeessa kierroksessa. Siirtymiset ravista käyntiin ja käynnistä raviin sujui hyvin. Tehtiin alkuun niin, että ravattiin pitkät sivut ja käveltiin lyhyet sivut. Kun Hamppa malttoi ja alkoi kulkea hyvin, mentiin myös lyhyet sivut ravissa ja pelkät kulmat käynnissä. Tästä taas on hyvä jatkaa Hampan kanssa! :)


Tänään Kaisa oli kuvaamassa kun menin Ryskyllä ja tuli tosi paljon ihania kuvia!!

Kun oltiin Ryskyn kanssa alkukäynnit kävelty niin aloitettiin työskentely käynnissä. Tehtiin voltteja, pysähdyksiä ja pohkeenväistöjä. Rysky teki pohkeenväistöt hyvin! Kun oltiin vähän lämpätty käynnissä siirryttiin kevyeen raviin. Ravattiin ympyröitä molempiin suuntiin. Välissä otettiin käynnissä muutamat pohkeenväistöt.


oon ilme-ratsastaja XD




Oltiin ravattu molempiin suuntiin ja vähän lämpätty, niin jatkettiin harjoitusravissa kolmikaarisilla kiemuraurilla kentän päästä päähän. Rysky taipui hyvin, vähän nojasi sisälle, mutta se oli ihan mun oma vika kun istuin niin vinossa. Ympyrällä ratsastaessa yritin jälleen miettiä mun omaa suoruutta Ryskyn selässä ja taas huomasi miten paljon se heppaa auttaa kun kuski istuu suorassa (tai suoremmassa).





Jatkettiin vielä kevyessä ravissa ja käveltiinkin välissä ennen kun otettiin laukat. Tänään oli hieman ongelmia laukannostoissa, mutta sitten kun laukka nousi niin wou! Ryskyn laukka on kyllä oikeesti ihan mieletön! Alkuun mentiin aika isoa laukkaa yhteen suuntaan keskiympyrällä, sitten ravin kautta suunnanmuutos ja toiseen suuntaan myös isoa laukkaa. Sitten istuin tiiviimmin ja otettiin laukkaa vähän takasin ja maltillisemmaks. Ravin kautta suunnanmuutos ja taas toiseen suuntaan laukkaa, mutta nyt mentiin maltillista ja rauhallista laukkaa. Oikeesti, tolla hepalla on ihan uskomaton laukka!









Ravattiin loppuravit ennen kun käveltiin vielä loppukäynnit. Vähän oli hakemista meijän meno, mutta saatiin hyviä pätkiä, etenkin laukassa! Mun pitäis tsempata mun istuntaan ja käsien asentoon, sillä huomaan heti eron kun muistan pitää volteilla ja ympyröillä ulkokäden sään yläpuolella ja sisäkäden asettamassa, mutta lähellä ulkokättä. Kädet ja istunta on ne mihin pitää nyt panostaa. Tästä jatketaan ja suunta on vaan ylöspäin!




Kaikki kuvat (C)Kaisa, kiitos!❤

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen