#176: Rentoa menoa ja himmailua

Maanantaina olin ratsastamassa Ryskyllä poikkeuksellisesti ja mentiin rennosti eteen-alas työskentelyä. Eilen jatkettiin Hampan kanssa ilman satulaa työskentelemistä ja päästiin työstämään lisää laukkaa! Hampan kanssa mennään sunnuntaina tunnille, tai ainakin yritetään. Ollaan oltu jo kaks kertaa menossa tunnille, mutta oon ollut kipee tai on ollut muuta menoa. Jospa nyt sitten päästäis tunnille. Silloin aion laittaa satulan ja katsotaan mitä eroa löytyy ilman satulaa ja satulalla menemisen välillä. Ryskyllä olen mennyt nyt kaksi kertaa estepenkillä ja siinä olen huomannut, että jalka pysyy hyvin  paikallaan kun on vaan tarpeeksi lyhyt jalustin. Maanantaina ei tainnut olla, sillä kevyessä ravissa sai kunnolla keskittyä pitämään jalan paikallaan.

c.Kaisa.N
Maanantaina liikkuttiin noin 45 minuuttia, ei tehty mitään ihmeellistä.
Aloitettiin käynnissä volteilla ja ympyröillä. Jatkettiin sitten kevyessä ravissa molempii  suuntiin tehden voltteja ja ympyröitä. Ympyröillä annoin alkuun edetä enemmän ja mentiin vähän pidemmällä ohjalla. Sitten taas työstettiin käynnissä ja harjoitusravissa. Harjoitusravissa tehtiin kolmikaarista kiemurauraa ja Rysky asettui sekä taipui hyvin. Kun oltiin ravissa menty riittävästi ja rennosti, välillä lyhyemmässä muodossa, mutta enemmän kuiteskin rennossa pitkässä muodossa niin otettiin laukkaa.

Laukassa annoin edetä alkuun, itse olin pätkiä kevyessä istunnassa. Myötäsin paljon ohjilla ja mentiin pidemmässä muodossa. Kun molempiin suuntiin oltiin saatu laukat laukattua niin välikäynnit ennen kun otettiin rennot eteen-alas loppuravit. Rysky liikkui pätkittäin hyvin, mutta tuntui etenkin loppua kohden rennolta. Super hepsu!

c.Kaisa.N
Eilen Hamppa näytti jälleen osaamistaan kentällä, hänestä kuoriutui koulupolle, kun kaikki avut oli saatu läpi. Mentiin siis ilman satulaa ja 45 minuuttia suunnilleen.

Aloitettiin käynnissä molempiin suuntiin loivilla kaarilla, volteilla ja pysähdyksillä. Jarrut toimi ja molempiin suuntiin saatiin avut aika hyvin jo läpi. Jatkettiin pian ensin vasempaan kierrokseen kontrollitehtävällä. Kun heppa toimi, vaihettiin suuntaa ja sama juttu. Hamppa kuunteli tosi hyvin istuntaa ja saatiin monta hyvää pysähdystä. Ei tehty tällä kertaa kontrollitehtävää pitkään, koska Hamppa alkoi tuntua hyvältä ja kuuntelevaiselta nopeasti. Aloitettiin työstäminen ravissa ensin vasempaan kierrokseen. Hamppa liikkui hyvin, kun itse muistin tukea tarpeeksi ulkokylkeä eli sitä oikeaa kylkeä.

Vaihdettiin oikealle ja siihen suuntaan saikin tehdä ihan kunnolla töitä! Tehtiin käynti-ravisiirtymiä ravin lisäksi. En millään meinannut saada oikeaa kylkeä tuettua, mutta pätkittäin avut meni läpi ja saatiin ympyrällä hyviä pätkiä. Ja siis ravissa että laukassa ympyrät ja kaarevat reitit ovat vaikeita, suoraan menemisessä ei ole ongelmaa. Mutta myös kulmat on haasteellisia. Pikkuhiljaa saadaan oikeaakylkeä tuettua niin, että Hamppa pystyy ravaamaan ja laukkaamaan ns. suorempana ja itellekkin on siten helpompi istua selässä ja keskittyä muihin apuihin kun saa puskemisen pois. Nyt ollaan edistytty ihan huimasti! Koko ajan paranee paranemistaan! :D

Kun oltiin työstetty ravia molempiin suuntiin, palattiin kontrollitehtävän pariin, molemmissa suunnissa. Ja taas, kun tuntui, että meno on hanskassa ja heppa avuilla sekä molempien pohkeiden välissä, niin otettiin välikäynnit. Ja välikäyntien jälkeen laukat.


Poikkeuksellisesti aloitettiin laukka tällä kertaa vasemmasta kierroksesta. Vaikka vasemman laukannosto onkin vaikea ja usein nousee vastalaukka, niin silti siihen suuntaan on helpompi työstää. Hampan laukka on aika ripeää, joten vähän yritin saada sitä kontrolliin. Saatiin muutama hyvä pätkä laukassa ja koko ajan edistytään laukan suhteen. Videossa näkyy vasempaan kierrokseen ravia ja vauhdikasta laukkaa. / video (c)äiti


Kun oltiin vasempaan laukattu niin välikäynnit ennen oikeaa laukkaa. Tällä kertaa oikea laukka oli parempaa työstää, sain ratsastettua ravissa oikeankyljen ns.avuille, joten se auttoi selkeästi laukassa. Laukassa oik.kierrokseen puskeminen sisälle on voimakkaampaa kuin ravissa, mutta nyt kun pääsee työstämään sitä laukkaa ja voisi sanoa jopa että totutaan siihen, niin varmasti alkaa Hamppa suoristua. Silti, oon niin ylpee eilisestä oikeasta laukasta. Hamppa on vaan niin super! Videolla näkyy pätkiä oikeeseen kierrokseen ravista ja laukasta. Vielä on työstämistä, mutta kun saa avut läpi, niin toisesta kuoriutuu kouluponi ja kaikki tuntuu onnistuvan! / video (c)äiti

Käveltiin loppukäynnit ennen talliin menoa.

joku selitys taas meneillään XD

Tänään en käynytkään Ryskyllä, mutta ens viikolla sitten taas! Ja sunnuntaina tosiaan Hampan kanssa on suunnitelmissa mennä tunnille. Vähän jännittää, kun ei aiemmin olla oltu tunnilla, opettaja on vieras ja laitetaan satula. Mutta ollaan menossa sinne oppimaan ja on hyvä taas mennä satulalla niin saa omaa istuntaa taas hiottua kuntoon. Istun ihan vinksinvonksin tuolla hevosen selässä satulalla. Ilman satulaa siellä selässä istuminen on vaan jotenkin luontevampaa.

Tässä loppuviikosta tarinaan myös uutta lukua ja seuraavan viikon alussa kerron teille miten meni tunti! Nähdään taas!

Muuten, tykkäättekö itse mennä enemmän ilman satulaa vai satulalla?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen