#194: Agilityn testaus (ämpärilista)


Tätä päivää ovat kaikki odottaneet, eikö vain? Kesää on kulunut jo yllättävän paljon ja ollaan jo melkein heinäkuun puolessa välissä, mutta nyt vihdoinkin ensimmäinen kohta suoritettu. Tänään aamulla en tiennyt tästä tulevasta koitoksesta, jonka saavuttaisin Ryskyn kanssa. En tiennyt sitä edes vielä siinä vaiheessa kun käveltiin Ryskyn kanssa kentälle. Ihan yht'äkkiä halusin kokeilla pujottelua ja kun siinä aikamme Ryskyn kanssa pujoteltiin niin asia valkeni. Pujottelu kuuluu agilityyn! siispä Googletin mikä muu yksin kertainen helposti toteutettava asia kuuluu agilityyn, niin puomit. Puomeista väsäsin kujan jota sitten mentiin edestakaisin. Tässä postauksessa kerron mitä tehtiin kuva- ja videomateriaalin täydentämiseksi.



Kun hain Ryskyn sisälle laitumelta, harjasin sen kunnolla, nappasin kameran ja lähdimme ihan ensimmäiseksi popsimaan vihreää hetkeksi. Oikeastaan aattelin siinä samalla ottaa muutaman kuvan, mutta heppaa kiinnosti enemmän vihreä kuin poseeraus. Tuon ylläolevan kuvan sain sentään napattua! Sitten matkamme jatkui kentälle.


Mulla ei ollut oikeastaan harmainta aavistustakaan, että mitä sitä tekis. Taluttelin ensin Ryskyä, sitten päätin testata seuraako se mua ja pysähtyykö se mun käskyistä.


Laitoin narun kaulalle ja sidoin sen, jottei se löytyisi hepan jaloista. Halusin pitää narun kiinni, että tarvittaessa saa hepan mukavasti napattua, jos jotain tulisi. Ei onneksi tullut mitään, käveltiin rauhallisesti koko ajan. Rysky totteli ihan hyvin, tuli luokse kivasti. Pysähtyminen ja paikallaan seisominen tuotti hankaluuksia, mutta tarpeeksi toistoja niin homma alkoi jo näyttää lupaavammalta. Siinä hetken kun oltiin testattu, että miten tää toimiikaan tuli nopea älynväläys. Sokeripalat kentän reunalla toimi hyvin pujottelu merkkeinä!


Aloitettiin sokeripaloihin tutustumalla, kuten kuvista voi huomata. Kun Rysky mielestään oli tutustunut tarpeeksi, se tuli mun luo ja sitten aloitettiin. Talutin ekan kerran pujottelureitin. Sitten alettiin toistamaan reittiä, ja lopussa Rysky sai pienen leipäpalan palkkioksi. Se alkoi sujumaan yllättävän hyvin. Tässä alla videota pujottelusta. Videon lopussa Rysky ilmoittaa, että nyt riittää! :D


Sitten nappasin puhelimen kouraan ja Googletin "hevosagility". Google kuvista löytyi vaikka ja mitä upeita juttuja, mutta niiden toteutus olisi vaatinut hieman enemmän. Sitten silmään osui kuva puomikujasta (en tiedä sen oikeaa termiä). Kentän reunalla oli sopivasti kuusi puomia. Roudasin ne palikoiden viereen ja asettelin kujaksi. Ensin siihen tutustuttiin, ja sitten alettiin menemään edestakaisin.




Loppujen lopuksi yhdistettiin tehtävät, tässä videot niistä (mukana hienot äänitehosteet ja fail friday-kohdat xD)



Toivottavasti piditte hieman erilaisesta postauksesta, näemme jälleen ensi postauksessa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen