#233: Talvea kohti

Moi!
Pakkanen tuntuu kiristyvän päivä päivältä. Vaikka välillä käykin sää plussan puolella, tuntuu silti, että pakkasta on ilmassa. Monena päivänä on keikuttu plussan ja miinuksen välimaastossa. Positiivista on, että kenttä on tosi hyvässä kunnossa, ja siinä on myös mukava mennä pikku pakkasellakin.
Lähipäivinä sää on ollut asfalttiteiden kannalta aika hurja, luistimet olis voinut kaivaa kaapista esille.
Mutta mikä näitä kaikkia siis yhdistää? No se, että ne kuuluvat Suomen talveen. Olisihan se ihan kiva, jos sitä luntakin tulsi! :D



Pakkasesta puheenollen, ei ole vaikea arvata kenellä on virtaa kuin pienessä kylässä.. Tai no, oikeastaan, itseasiassa molemilla suokeilla tuntuu olevan virtaa vaikka muille jakaa, mutta Ryskyllä se virran purkaminen on erilaista kuin Hampalla.

Hampalla alkaa jälleen se ihana kausi, johon kuuluu muun muassa täysiä kaahaaminen, pään heittely ja steppaaminen. Raketti-Hamppa "27vee" herää aina tähän aikaan vuodesta ja ratsastus on, sanoisinko mielenkiintoista.. :D Sentään ikä on tuontut järkeä päähän, mutta onhan se nyt aika huvittavaaa miten paljon tuolla tuota virtaa piisaa! Viime viikolla ratsastin sen kerran kentällä, jolloin ajattelin jumpata pohkeenväistöillä, mutta Hampalla oli virtaa kuin pienessä kyllässä ja vain yksi vaihde päällä, joka oli siis TÄYSIII!! Päädyimme tekemään laukkatyöskentelyä.
      Toinen kerta oli samalla viikolla pikkujoulumaasto, jossa siis mun ja Hampan lisäksi oli 8 muuta ratsukkoa. Puolet matkasta Hamppa olis halunnut vaan laukata, joka näkyi hänen käytöksessään kuumumisella, joka siis näkyi esimerkiksi steppaamisena. Lopulta hän luovutti ja myöntyi kohtaaloonsa, että "tänään vain kävellään..."
       Tällä viikolla ratsastin Hampalla eilen, ja jo alkukäynnit mentiin pikakävelynä. Kuski ei pystynyt pitämään pokkaansa, vaan nauroi selässä tälle tilanteelle: tallin vanhin heppa ja energiaa piisaaa kuin Duracel-pupulla. Ratsastus ei sentään ollut farssi, loppuun sai vauhtipappa juosta vapaana kenttää ympäri. Jopa yhden pukinkin se heitti! :D





Rysky puolestaan purkaa energiaansa tallin käytävällä. Ei siis hypi, pompi tai muuta, vaan kuopii ja syö kaiken mikä tulee tarpeeksi lähelle. Eilen oli jalan kontrolli ja saatiin hyvät uutiset jalasta! Nyt aletaan pikkuhiljaa palaamaan duuniin, ensin aloitetaan maasta kävelytyksellä, koska eilen todellakin huomattiin kuinka paljon herralla oli virtaa, kun eläinlääkäri pyysi pyöräyttää liinassa. :D
      Ihanaa saada hyviä uutisia, ja niin ihanaa, että päästään jo taas hiljalleen askel askeleelta liikkumaan eteenpäin! Oon vaan niin onnellinen!


Herra Hömelö <3





Suokkien lisäksi olen myös satunnaisesti liikutellut Flinkuria, jonka kanssa aika menee oikein leppoisasti!
Flinkur

Kuva otettu viimeviikon sunnuntaina. Vähän oli lunta! :D
(C)Tarja L. 

Ja tässä siis todellisuus.. :D Ei ollut yläpuolella olevan kuvan lumi ihan taivaalta satanutta..

Hevoset voivat siis hyvin ja energisesti. Jännityksellä odotan, että mihin tämä Suomen talvi seuraavaksi etenee. Hyvää viikon jatkoa kaikille! :) 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen