#236: Tästä se taas lähtee!

Hei vaan, pitkästä aikaa. 
Rehellisesti, en tiedä mitä sanoisin, kertoisin ja kirjoittaisin. Viime postauksen julkaisemisen jälkeen on tapahtunut vaikka ja mitä - hyvä että edes itse pysyy enää perässä.

Hamppa juhannuksena


Kevät vedettiin koulun puolesta todella kovaa tahtia - ihan pää kolmantena jalkana. Jos jotain positiivista etäopetuksessa oli, niin ehdottomasti se, miten hyvin aikaa säästyi, kun ei tarvinut mennä kouluun ja takaisin. Ylimääräisen ajan pystyi hyvin käyttämään tallilla! 

Flinkur


Hevosten kuulumisista olen kirjoitellut Instagramiin lähes päivittäin, mutta pähkinänkuoressa kaikkien kanssa menee yleisesti ihan hyvin. Molempien islanninhevosten kanssa ollaan kevään ja alkukesän aikana päästy ratsastelemaan ja liikkumaan normaalisti. 

Flinkur on kehittynyt huimasti käynnissä: olen uskaltanut ottaa ohjaa enemmän tuntumalle, joka on selkeästi ollut avain "täydelliseen" käyntiin. Flinkur on alkanut käynnissä kantamaan ja kokoamaan itseään paremmin. Myös vaikeampi eli vasen kierros on etenkin käynnissä, mutta myös ravissa kehittynyt. 

Furstin kanssa ollaan taas harjoiteltu laukanvaihtoja ihan hyvällä menestyksellä ja keskitytty paljon perusratsastukseen: rentouteen ja rauhallisuuteen. Ravissa ja laukassa on tapahtunut suurin kehitys, Fursti on oppinut kokoamaan itseään paremmin ja odottamaan, eikä heti sinkoamaan eteenpäin. 

Flinkur


Hampan kanssa ollaan keväällä käyty muutamalla Annen tunnilla hyvällä menestyksellä. Pari viikkoa sitten tuli mutkia matkaan, kun loppuraveissa Hamppa ei ollut takaosastaan normaali. Sormet ristissä toivotaan, ettei kyseessä olisi mitään isoa! Ollaan nyt kävelty ja Hamppa on tällä viikolla näyttänyt paljon paremmalta. 

Ryskyn kanssa ollaan paljon maastakäsitelty, ja olen käynytkin sen selässä muutamaan otteeseen. Herra R kuitenkin hankki itselleen kesälomaa ja pikku hiljaa tällä viikolla liikunta sitten jatkuu Ryskyn osalta. Pieniä takapakkeja siis hevosrintamalla, mutta ei ylitsepääsemättömiä! 

Hamppa


Myös uusia tuulia tähän heppaharrastukseen on tuonut mahdollisuus opettaa ratsastusta. Tammikuussa aloitin opettamaan yhtä tyttöä, sen jälkeen keväällä sain toisen oppilaan ja viime viikkolla kolmannen. Vaikka opettaminen on uusi juttu ja hieman hakemista edelleen, niin nautin siitä kovasti! Se tuo valtavasti  uutta perspektiiviä myös omaan ratsastukseen ja tekemiseen. Itse oppii siinä samalla, kun opettaa muita. Tästä aiheesta tulette vielä kuulemaan täällä blogin puolella lisää!

Maastoilemassa! / Kuva (C)Annika N.

Nyt se on sitten tehty. Este ylitetetty. Kirjoitin tänne vihdoin ja viimein - tosin aika tönkköä tekstiä, mutta hei - tästä se taas lähtee! 




Tässä me Ryskyn kanssa harjoitellaan maastaratsastusta! (eng.work-in hand)





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen