#100: Uusinnan treenausta ja ajan voittamista


Eilen ja tänään ollaan oltu hyppäämässä Doriksen kanssa Minnan tehokkailla estetunneilla. Ollaan opittu taas paljon uutta muun muassa uusinnoista. Ollaan siis nämän kahden tunnin ajan syvennytty tälläiseen uusinnan ratsastamiseen ja mietitty vähän, että miten voi voittaa aikaa.

Sunnuntain kuvat (C) Kaisa !!

Doris kengitettiin noin kaksi tuntia ennen ku mentiin hyppäämään ja se on super tarkka sen kengityksestä, joten sitä juoksutettiin ja katottiin miten se liikkuu. Oli ihan puhdas liikkeinen, mutta jäykkä, tosi jäykkä.

Lähettiin sitten hyppäämään ja tehtiin pitkä alkuverkka, jotta Doris vertyisi, eli kun siis Doris vertyi niin ei se ollut niin jäykkäkään. Ja alkuverkassa mentiin ensin kevyttä ravia, vähän alkuhölkkiä ja sitten istuttiin alas harjoitusraviin. Harjoitusravissa tehtiin silleen, että koottiin ravia, annettiin mennä selkeästi eteen, otettiin takaisin lyhyeeseen raviin ja heti pieni voltti. Tätä samaa juttua toistettiin pari kierrosta ja molempiin suuntiin. Otettiin täysin samaa tehtävää vielä laukassa ja molempiin suuntiin.

 

Alettiin sitten hyppäämään, mentiin aluksi ristikkoa maneesin keskellä vinoilla lähestymisillä.


Aloitettiin vasemassa laukassa, hyppy, laukanvaihto oikealle, oikeasta laukasta hyppy, laukanvaihto vasemmalle ja tiukka käännös ennen sarjaa, taas hyppy, laukanvaihto oikealle ja tiukka käännös ennen okseria, uraa pitkin eteenpäin.


Kun oltiin otettu verkkahypyt niin jatkettiin hyppäämällä sienieste, tultiin normaalisti oikeassa laukassa, laukanvaihto esteellä ja kaarrettiin vasemmalle sellaisella ihan perus pitkällä tiellä.
Toisella kerralla ei jatkettu esteen takaa sitä pitkää tietä, vaan käännettiin nopeasti ja tiukasti heti esteen jälkeen ja ratsastettiin huomattavasti eteen.

mulle sanottiin että johda enemmän, joten johdin tässä sitten enemmän :))


Sitten tultiin sama este, mutta ns.täyskaarrolla eli tultiin oikeassa laukassa ja kuvassa olevan palikan edestä esteelle ja esteenpäällä laukanvaihto vasempaan ja vielä huomattava eteen ratsastus.


Tultiin vikana vielä sarjaa ja siitä käännettiin okserille.


Tultiin eka kerta silleen toi 6-8 laukan väli 8 laukalla Doriksen kanssa, vaikka piti tulla 7 laukalla, mutta se oli sujuva 8 laukkaa, joten me Doriksen kanssa tultiin 8 laukalla se ja muut 7 laukalla.
Toisella kerralla tarkoitus oli jättää yks laukka pois ja tultiin Doriksen kanssa se sitten sillä 7 laukalla.

sarjan eka
sarjan toka

okseri

Otettiin vielä loppuverkat ja Doris oli tunnin aikan vertyny hyvin, joten tuntui jopa rennolta, vaikka jäykkä olikin.

Sunnuntain tehtävät onnistui hyvin, vaikka Doris ei ollu täydet 100, mutta vertyi kyllä hyvin.
Paras tehtävä joka onnistui oli ehkä toi linja eli sarja ja okseri.
Haastavin tehvävä oli ehkä se alkuverkka ristikko, koska ei oo hetkeen menty vinoja lähestymisä, onneksi este oli kummiskin pieni niin selviydyttiin siitäkin.

kuva (C) Kaisa,
tältä päivältä on kuvia, mutta niitä ei oo vielä mulla, joten niistä sitten
oma postaus heti vaan kun saan ne,
mutta tässä on videoita (C) Siiri.K !!
Tänään jälleen juoksutettiin noin tunti ennen ku menin ratsastamaan Doriksella ja liinassa meni tänään paremmin kuin eilen, ei ollut ihan niin jäykkä sentään.

Otettiin aluksi hetki käyntityöskentelyä, jatkettiin pian kevyessä ravissa alkuhölkillä ja Doris oli taas jäykän tuntuinen, silti se kyllä pikkuhiljaa vertyi hyvin. Tultiin kevyessä ravissa kahden puomin yli molempiin suuntiin. Ottettiin laukkaa ja tultiin myös laukassakin puomien yli. Oikeassa kierroksessa puomien väliin otettiin 4 laukkaa, vasemassa kierroksessa otettiin hillitymmin ja 5 laukkaan puomien väliin.

Otettiin yhdelle pystylle, joka eilen oli siinä sarja-okseri linjalla okseri niin sille samalle verkkahypyt ensin pystynä ja sitten okserina.

Seuraavaksi otettiin 3 esteen yhdistelmä pitkillä teillä.

 Tultiin ensin okseri oikeasssa laukassa, sitten vasemmassa laukassa pysty ja vikana ns. täyskaarto tyyppisesti sienieste (kuvassa vihreä viiva).

Tultiin vielä samat 3 estettä, mutta lyhyemmillä teillä.


Eli ensin oikeassa laukassa okseri, tiukkakäännös ennen pinkkiä estettä, vinolähestyminen keltaiselle esteelle ja vielä tiukka täyskaarto tiellä vihreä sienieste.

(videota kyseisestä tehtävästä)
(laadulle kävi jotain, pahoittelen)

Vikana tultiin pitkä uusinta kaksi kertaa, sama alku kun äsken, mutta pari hyppyä lisää mukaan.
Ja vaihdoin väriä tossa, jotta pystyy helpommin erottamaan reitin.


Eli ensin tultiin sama alku kun äskenkin,
1) sininen okseri  2)keltainen pysty (vinolinja)  3)vihreä pysty  4)pinkki linja (7laukkaa)   5)keltainen pysty (vinolinja)   6)vihreä pysty

Ja siis kun tultiin keltainen pysty (5) niin Doris ei millään meinannu kääntyy ja melkein sitten taas lensin ja tää oli kummallakin kerralla kun tultiin toi reitti.

(videota pitkästä uusinnasta, ekalta kerralta)

(video pitkästä uusinnasta, tokalta kerralta)

Sitten otettiinkin vähän loppuverkkaa ja Doris alkoi kivasti rentoutua, eikä tuntunut niin jäykältäkään.

Me onnistuttiin tänään aika hyvin vähän kaikessa, tuli hyviä hyppyjä monia, osa hypyistä tuli pohjaan, mutta muuten meni kyllä ihan jees.

Vaikein oli tänään toi yks tiukka käännös, joka selkeesti näkyy ylläolevilta videoilta, mutta siitäkin selvittin ilman että lensin! :D

Mutta oli kyllä hyvät tunnit molempina päivinä, taas ollaan kokemusta rikkaampina ja ehkä ens kisoissa sitten näiden vinkkejen avulla saadaan uusinnasta hyvä aika, sitä sitten odotellessa. :)
  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen