#188: Mitä kesällä voi tehdä?

Kesä on ihanaa, lämpöä, lomailua ja rentoa oleskelua. Ei ole paineita arjesta, koulusta tai yhtään mistään. Kesäloma tuntuu joskus kauhean pitkältä, joskus taas kauhean lyhyeltä. Kesäloman pituuden tuntu riippuu täysin siitä, kuinka paljon on aktiviteettia. Huomasin itse kyllästyväni jo ensimmäisellä viikolla kesälomaan, koska mulla ei ollut mitään tekemistä. Kun tekemistä löytyy ja aktiviteettia, huomaa kesän olevan kiva. Kesällä on niin paljon aikaa, mutta välillä koittaa tylsiä hetkiä. Netflixistäkin on kaikki hyvät leffat katsottu. Onneksi tulee nyt tämä postaus, jossa kerron teille mitä kaikkea kivaa kesällä voikaan tehdä!!


Vesi-ilmapallo sota
      Kuumalla hellepäivällä, jos ranta ei ole lähimaillakkaan, vesi-ilmapallot ovat hyvä sekä edullinen ratkaisu. Vesi-ilmapallojen heittäminen on aina hauskaa, ikään katsomatta. Siispä kourallinen palloja hanan alle täytettäväksi!


Uimaan!
      Kiitos Suomen kesän (siis kerrankin oikean kesän!!), järvivedet ovat ihanan lämpimiä ja kellon ajasta huolimatta ihanaan järveen on mukavaa pulahtaa. Rannalla tai laiturilla uintikierrosten välissä on kiva kuivatella ja ottaa aurinkoa, unohtamattakaan mukavaa piknikkiä kavereiden tai perheen kanssa.


Helppoa ja hauskaa valokuvausta
      Kaikilla on nykyään älypuhelin tai joku muu älylaite, jossa on kamera. Koko ajan näissä laitteissa parannellaan ominaisuuksia, muun muassa kameraa. Puhelimella otetut kuvat ovat yllättävän hyvä laatuisia ja pienellä kuvan muokkauksella kontrastia lisätessä saa upeaa jälkeä. Kuvauksen kohteita löytyy ulkoa vaikka ja mitä! Kun annat mielikuvituksen viedä, se vie sinut upeiden luonnon ihmeiden luo. Itse tykkään lähikuvailusta, jossa kohteena on kukat, kasvit ja puut. Muuten, tässä postauksessa kaikki kuvat ovat puhelimellani (Honor 7 Lite)otettuja!


Herätä sisäinen Picassosi
      Kesällä ulkona maalaaminen on kivan lisäksi rentouttavaa ja siinä pääse toteuttamaan itseään. Maalaamisen hyvä puoli on, että ei ole oikeaa tai väärää, on vain mielikuvitus. Siihen lisäksi kun avaa Spotifystä lempi soittolistan, niin on täydellinen ajanviete kehitetty!


Kirja vie mukaansa
      Kesällä ulkona, hyvällä ilmalla mukavaa ajanvietettä on kirjan lukeminen, varsinkin kun on hyvä kirja kyseessä. Lukea voi viltillä nurmikolla, rannalla, laiturilla, keinussa, missä vain. Jos ihana kesäsade yllättää, niin lukemista voi aina jatkaa katoksen alla, sateelta suojassa.


Rakkaat eläimet
      Mikä olisi hauskempaa kuin ihanien eläinten kanssa tekeminen ja rapsuttelu? Vie koirasi lenkille, rapsuttele kissaa leuan alta, kokeile pupun kanssa agilityä, jälleen mielikuvitus on rajana. Jos kotoasi ei löydy eläimiä, onneksi monissa Suomen kaupungeissa ja kunnissa on kotieläin pihoja, joissa voi rapsutella eläimiä. Alla olevassa kuvassa ihana pikku kili, jota sain juottaa ollessani työharjoittelussa kotieläin pihalla.


Palloilu
      Urheilullisimpia aktiviteettejä löytyy vaikka ja mitä, mutta kotona helposti toteutettavia ovat pallopelit. Pallopelejä on vaikka ja mitä! Jalkapalloa voi pelata yksin tai kaverin kanssa, ja pystyttämällä maahan kaksi keppiä on maali jo syntynyt. Kahden puun väliin kun virittää narun, se käy hyvin lentopallo, tennis ja sulkapallo verkkona. Ja jos on tilaa, niin pesis on hyvä vaihtoehto! Sitä pystyy pelata kaksin; toinen lyö ja toinen on lukkari. Voi tehdä niin, että esimerkiksi lukkari hakee aina pallon ja yhdestä osumasta vaihtuu lyöjä, jolloin molemmat/kaikki osapuolet pääsevät lyömään, hakemaan ja olemaan lukkarina. Helppoa ja kivaa!


Opettele jokin uusi asia tai taito
      Kesällä riittää rutkasti aikaa vaikka ja mihin, joten miksei hyödynnä tilaisuutta samalla jonkun uuden asian opetteluun? Se voi olla vaikka ja mitä! Esimerkiksi ilman satulaa ratsastus, uuden kielen opettelu, juustokakun leipominen ulkomuistista, trampoliinilla uusi temppu...mitä ikinä keksitkin! Itse tänä kesänä aion opetella kaksi uutta asiaa: Venäjän kieltä ja yksipyöräilyä.

Ihana pikkusiskoni pääsi malliksi tramppatempuillaan.
Tee jotain ikimuistoista!
      Käy uusissa paikoissa, koe ja näe uutta, tee jotain ikimuistoista! Sen ei tarvitse olla mitään sen ihmeellisempää kuin kavereiden kanssa jäätelöllä käyminen tai vaikka Tuomiokirkon rappusilla istuminen. Muistakaa nauttia ihanista pienistä elämän hetkistä ja kohokohdista. Nauttikaa kesästä ja iloitkaa lämmöstä ja auringosta!
 

ps. Mun oma henkilökohtainen ehdotus sadepäivälle: nukkuminen on aina hyvä vaihtoehto!
     

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen