#222: Hauska mökkireissu || ämpärilista

Kuin kuuta nousevaa oon odottanut pitkään, että pääsen mökille. Vihdoinkin mökkireissu toteutui alkuviikosta tällä viikolla. Mökkeiltiin siis äitin, siskon ja muutaman koiran kanssa maanantaista keskiviikkoon. Vaikkei meidän mökki sijaitsekaan järven rannalla, se ei ole ikinä haitannut, nimittäin siellä vallitsee oma ihana fiilis kuin kotona. Yksi parhaimmista jutuista oli, että mökkinaapurin hepat, Seppo ja Lifti, olivat siinä laitumella ja niitä pääs helposti rapsuttamaan. Muutenkin oli ihan unelmaa aloittaa aamu sillä, että söi aamupalaa ulkona ja katseli laiduntavia hevosia.

Ihanaa on, että mökillä on myös mahdollisuus heppailla. Tiistaina pääsin ensin ihanan Liftin kyytiin pitkästä aikaa! Viimekesänä sillä ratsastin pari kertaa ja hän oli silloin erittäin mainio! Vuodessa Lifti oli kehittynyt eteenpäin, etenkin laukassa! Se oli erittäin miellyttävä ratsastaa, yritti koko ajan parhaansa. Silloin tiistaina hain lähinnä taas vähän nappuloita Liftin kanssa kaikissa askellajeissa. Laukassa saatiin hienoja pätkiä kun kuski istui suorassa. Harjoitusravissa lyhennettiin ja pidennettiin askelta ja kun itse muistin ratsastaa askelta lyhentäessä tarpeeksi jalalla, niin saatiin hienoja pätkiä! 

Kun olin Liftin kanssa valmis, vaihdoin heppaa lennosta. Pääsin uuden tuttavuuden, Sepon, selkään. En pitkiin aikoihin ole ratsastanut muilla kuin suokeilla, mutta se ei haitannut. Ensin molemmissa suunnissa käynnissä vähän mieteiskelin, että miten tää heppa toimii ja mitä mun pitää tehä. Pian siirryin raviin ja eka reaktio oli jotain "Voi apua mikä ravi". Empä vielä niin isossa ravissa ole aiemmin ratsastanut! Sepolla oli ihan mielettömän hieno ja valtava ravi! Keventäminen sujui vielä jotenkin, mutta harjoitusravissa istuminen oli toinen juttu. Itse en jotenkaan osaa istua laukassa niin hyvin kuin yleisesti harjoitusravissa, joten se tuotti vähän ongelmia, mutta Sepon laukka oli kuitenkin helpompaa istua kuin ravi. Oli ihan super hauskaa kokeilla uutta heppaa, varsinkin noin osaavaa!

Seppo

Lifti
Seuraavana päivänä, eli keskiviikkona sain aloittaa Sepolla ja sitten lopettaa Liftillä. Toinen kerta Sepon selässä oli helpompi kun tiedostin kuinka isoa ravi on, ja hahmotin edes hitusen miten mun pitää ratsastaa. Seppo on erittäin opettavainen hevonen laadukkailla askellajeilla, esimerkiksi heti huomasi kun itse istuin vinossa tai jalka heilahti liian taakse kun heppa ei kulkenut enää suoraan vaan alkoi siirtämään takaosaa ulos tai sisään. Siispä, oli keskityttävä siihen, että selässä istui suorana. Ravissa kiinnitin huomiotani nyt toisella kerralla siihen, että jalka pysyy oikealla paikalla ja kantapää alhaalla. Kevyessä ravissa saatiinkin kivoja rentoja pätkiä kun kuski teki asioita oikein ja heppa palkitisi! Laukassa oli helpompaa istua, varsinkin kun tiedostin miten mun pitää siellä istua eli kantapäät alas, ajatuksella selkä osoittamaan ympyrän sisälle (jep, istun sen verran vinossa muuten) ja "istun takataskujeni päälle". Huomasin kun oma istunta laukassa parani, niin heppakin rentoutui huomattavasti. Pystyin jopa istumaan Sepon harjoitusravissa pidempiä pätkiä kuin ekalla kerralla! 

Kun olin Sepolla ratsastellut, tehtiin lennosta vaihto ja pääsin Liftin selkään. Otin Liftillä kaikki askellajit läpi ja se oli tosi hyvä ratsastaa! Ja sitten, kuvitelkaa, koulutuuppari hyppäsi noin 10 kuukauden tauon jälkeen muutaman ristikon Liftin kanssa! Tultiin siis kahta ristikkoa, joista toinen oli toisella kokorataleikkaalla ja toinen ristikko toisella. Ensin tulin molemmat ravilähestymisellä ja esteen jälkeen jatkoin laukassa pääty-ympyrälle. No, ekalla kierroksella pääty-ympyrältä siirsin raviin, sen jälkeen en. Kun kaksi ekaa hyppyä oli alla ravissa, niin tulin sitten muutaman vielä laukassa tehden matkan varrelle pääty-ympyrät. Saatiin Liftin kanssa hyviä paikkoja, pari hyppyä lähti vähän kaukaa. Kaksi vikaa hyppyä oli tosi hyviä kun itse maltoin tuoda Liftin tarpeeksi lähelle estettä ja saatiin hienot pyöreät hypyt! Vähän olin ehkä ruosteessa, mutta sujui silti ihan kivasti! 



Oli ihan super opettavaiset kaksi päivää hevosten parissa mökillä ja en vois kiitollisempi olla! Testasin uutta hevosta ja hyppäsin muutaman esteen, empä ois ennen mökkireissua ihan uskonut! 
Havahduin vasta tänään siihen, että taisin just suorittaa yhden Summer Bucket List'in kohdan, kokelin ihan uutta hevosta, Seppoa. 

kuten viimevuonnakin, jätän taas näiden kohtien suorittamisen viimetippaan XD
Lifti oli vähän linssilude!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen