#205: Lukio on työmaa ja ulkona on lunta

Päivät menee jo sekasin. Luulin eilen, että on tiistai. Lauantaina luulin, että on sunnuntai.Viimeviikon maanantai tuntui sunnuntailta. Miksi näin? En itsekään tiedä, mutta luule, että osa syyllinen tähän päivien sekoittamiseen on unen puute ja arviointiviikko. Lukio ei ole ruusuilla tanssimista, se on työlästä, palkitsevaa ja mukavaa. Eräs ihana opettaja perjantaina sai mulle todella hyvän fiiliksen maantieteen koetta olevalla pohjatunnilla.Yksi suuri lukion plussa on hyvät ja kannustavat opettajat, jotka auttavat, jos et tajua jotain asiaa. Se on yksi syy, miksi joka aamu jaksaa nousta kouluun.



  Eilen oli biologian koe. Ja jälleen biologian kokeen jälkeen en tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Näin kävi ensimmäisellä bilsan kurssilla ja toisella kurssilla se toistui. Mielialani oli valmis menemään joko hyvään tai huonoon suuntaan, mutta kun astuin koulun ovista ulos, hengitin keuhkot täyteen raikasta pakkasilmaa. Maassa oli lunta ja kaikkialla todella kaunista. Vihdoinkin lunta! Sitä koko pimeä syksy oltiin odotettu ja vihdoin sitä tuli! Mieliala kääntyi nopeasti positiiviseksi ja hymyilin.

Eilisen kuvasaldoa!



Kameran linssin läpi yksinkertaisetkin asiat pystyy näkemään kauniina. 





Koulumotivaatio korkealla odotan innolla jo kolmatta jaksoa, joka alkaa huomenna. Lukiossa on ihanaa se, että joka jakson alussa saa aloittaa puhtaalta pöydältä. Vähän kuin aloittaisi koulun uudelleen ja uudelleen, mutta viisi kertaa yhdessä vuodessa. Se on rauhoittavaa, ainakin omasta mielestäni. Parempaa ei voiskaan olla. 
      Tässä 2.jaksossa opiskelin matikkaa, bilsaa, mantsaa, kemiaa, psykologiaa, englantia ja kuvista. Kaikki aineet olivat mielenkiintoisia, etenkin matikka, bilsa ja mantsa. Kemiassa oli se ihanaa, että kerrattiin paljon asioita, samoin englannissa. Psyka tulikin mulle uutena aineena ja kuvis oli mukavana rentouttajana siinä kaikkien ohessa. 3.jaksossa pääsen jatkamaan matikan ja kemian parissa. Englannista mulla on 2.kurssi ja sen lisäksi tukikurssi, jotta ne kieliopit tallentuisivat aivokapasiteettiini. Myös ihana ruotsi jatkuu, samoin fysiikka, joten mieluisten aineiden parissa pääsen jatkamaan!

Papu ja Papun pupupaita





Tänään puolestaan sai henkäistä, arviointiviikosta selvitty ehjin nahoin. Itsenäisyyspäivän jälkeen perjantaina sitten selviää, että pääsinkö kaikista kokeista läpi. Tein jotain tyhmää ja poikkeuksellista, en lukenut enkun kokeeseen, joka oli tänään. En ikinä jätä kokeisiin lukematta, mutta kielten kokeisiin on vaikea lukea. Siispä päätin vetää ihan rennosti, ja itseasiassa yllätyin kun koe ei tuntunut ylitsepääsemättömän vaikealta. Sormet ristissä vaan toivon, että pääsen läpi, vaikka tuntui siltä, että koe meni ihan hyvin.
Tänäänkin kun astuin koulun ovista ulos, sää oli mitä kaunein ja kaikkea ympäröi pieni pureva pakkanen. Lumi on ihanaa. Se piristää ja antaa valoa pimeyteen. Nautitaan tästä ihanasta lumesta, ja toivotaan, että sitä tulisi vielä lisää ja paljon!

Hyvää tiistaita, perjantaita tai sitä päivää, miltä sinusta tuntuu!

(arviointiviikon lopetus tuntuu perjantailta mulle, vaikka on tiistai)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen