#83: Esteratsastusta, tallintuoksua ja kuulumisia

Moi! En oo pitkään aikaan kirjoittanut tänne mitään, syy on, että kirjaimelliseti mulla ei oo ollu kirjottamisen aihetta, ei ideaa, pää lyö tyhjää. Mutta nyt yritän vähän reipastua ja laittaa tän blogin taas hieman eloon.

Viime postauksessa sinne loppuun kerroin väärän päivän valkusta eli siis oon olly täl viikol ridailee 2krt Doriksel. Torstaina omalla tunnilla mentiin puomeja ja hypättiin, tänään oltiin Minnan valkussa ja meni super hyvin!

TORSTAI:

Meijän oma ope oli kipee, joten meil oli yks muu. Meillä siis oli puomeja ja esteitä. Tunti kokonaisuudessaan meni ihan ok hyvin, ravilähestymiset ei vaan ollu meijän juttu.

Verkattiin hepat kaikissa askellajeissa, jonka jälkeen alettiin tulee ensin puomeja ravissa ja sen jälkeen laukassa. Kun ne onnistu niin otettiin verkkahyppyjä.

Ja niiden jälkeen alettiinkin tulemaan sitä mulle ja Dorikselle haastavinta tehtävää eli ravilähestymistä. Ekalla kerralla ravissa joo nätisti sisään, mutta eka hyppy (ristikko) ei ollu hyvä, joten pysty(vai olikoha okseri? en muista XD) mutta siis se toka este lyllerrettin jotenkuten yli. Lyllertely jatku, kieltokin tuli, yhellä kerralla en siis vaan nähny niit paikkoi joten siis ryömittiin eka sen ristikon yli ja sen jälkeen okserin yli, enkä päässy mukaa kumpaakaa hyppyy, joten se saatto näyttää hieman koomiselta.

Täs on tää tehtävä mitä tultiin.
Selvennettynä:
-pikki ohut viiva = puomi
-pinkit paksut viivat = eka ristikko, tuplat okseri
-sinine paksu viiva = pysty, joka oli myös meijän alkuverkka este
-mustat viivat = puomit
-valkoset laatikot = tolpat
Tehvävät yhdistettiin ja tultiin eka ravilähestymisjuttu, sitte pysty ja vielä puomit joiden toine pää oli nostettu.

Tunti meni joo iha ok hyvi, onnistuttii muissa tehävissä hyvin ja vikalla kerralla ravilähestymisissä. Oli tosi kiva tunti ja Doriskin oli kiva ratsastaa. :)

LAUANTAI:

Tosiaan, jatkettiin esteillä, oltiin Minnan valkussa ja Doris oli ihan super hyvä!! ❤
Verkkailtiin hepat kaikissa askellajeissa, tultiin puomeja kumpaankin suntaan ravissa ja laukassa. Puomit onnistu hyvin. Niiden jälkeen puomit koottiin esteeksi ja tultiin siinä sitten pari verkka hyppyä pystynä ja okserina.

Hepat kun oltiin kunnolla verkattu niin alotettiin silleen, että tultiin radan esteet 1,2 ja 3 (ks.kuva). Kun kaikki oli tullu niin tultiin loput eli 4, 5, 6 ja 7. Ja sen jälkeen tultiin ensin koko helahoito hieman isommalla korkeudella 2 kertaa. Ekalla kerralla meni hyvin, 5 esteellä vaihtu laukka enkä ehtiny korjaa, joten tein oltin ennen ku mentiin Doriksen kaa seuraavalle esteelle, muuten ei mitään ihmeellistä siinä radassa, laukka oli vähän huonompaa kuin aiemmissa tehtävissä.

Kun tultiin rata vielä toisen kerran, sekin meni hyvin, sarjalle (4.a.b) hyppy lähti kaukaa ja tuli vähän iso hyppy kummallekin esteelle, joten en oikee päässy hyppyihin mukaan, mutta muuten kyllä onnistuttiin.

Hieman epäsekava kuva, mutta siis tollasta rataa mentiin.

Valkku meni ihan superhyvin, Doris oli eteenpäinpyrkivä, ei pöllöilly tai mitään muuta vaan liikku rehellisesti eteenpäin. Hepo oli mukavan yhetistyöhaluinenkin ja loppuverkassa super rento ja kulki kivasti muodossa. :)

Oon kyllä niin ilonen, että mä saan ratsastaa vaan niin huippu hepalla kun Doris on!!❤

huom !  Noissa mun hienosti editoiduissa kuvissa ekassa (torstai) on puolikas maneesi ja toi vihree x on väliaita päädyssä ja punane on maneesin takaosapäädyssä. Tokassa (lauantai) kuvassa toi keltanen 3 ja 6 este on maneesin etuosassa ja 1 on takaosassa, eli meillä oli koko maneesi. :)
Torstailta ei oo kuvii/videoo, mut tält päivält on vissiin videoo? En oo varma, mutta jos siis on niin tänne lisäilen myöhemmin.

Kuulumisia

Doris voi hyvin, mul on kaikki hyvin ja sillee.

Okei joo emmä tätä näin lyhyeks jätä vaikka toi edelline lausse onkin totta. Mutta siis oon miettiny että mitä uutta voisin tuua mun blogiin? Koska (paljastan ny teille) aion uusia ulkoasua vasta keveemmällä kun ei enää oo lunta.
Mutta oon miettiny, että jos alkaisin åitämään vähän jonkin muotosta päiväkirjaa tänne? Sellasta 2 osasta eli su-ke ja to erikseen koska ratsastuspostaus ( ja tietty pe sitte niitä kisapostauksia).
Mutta mietitään mietitään... ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen