#82: Pitkästä aikaa Doriksen selässä!

Eilen olin pitkästä aikaa taas ratsastelemassa ja menin Doriksella. Mentiin koulua ja meni itseasiassa hyvin. Tehtiin paljon pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa, sekä koottiin heppoja, säädettiin paljon askelta ynnä muuta.

Aloitettiin käyntityöskentely volteilla, ympyröillä, pysähdyksillä ja tehtiin myös paljon asetuksia ja taivutuksia. Doris alko jo alussa rentoutumaan, ja kun alettin käynnissä tekemään pohkeenväistöjä niin ne jopa näytti ja tuntu pohkeenväistöiltä!


Ravissa jatkettiin ihan vaan alkuhölkillä, tehtiin ensin ympyröitä, voltteja, liikuteltiin hepan takaosaa voltilla ulos ja sisään, eli haettiin rentoutta. Jatkettiin myös pohkeenväistöjä tässä askellajissa ja nekin suju aika hyvin meijän osalta.

Mentiin keskiympyrälle ja otettiin siinä vähän ensin käynti-ravityöskentelyä jonka jälkeen jatkettiin laukalla. Laukattiin ensin oikeeseen kierrokseen, jolloin Doris tuntui hyvältä. Siirryttiin raville, ravailtiin yhessä vaiheessa pitkin ohjin, ennen kun otettiin välikäynnit.


Kun hepat oli päässy vähä venyttelemään ja hengähtämään niin palattiin keskiympyrälle, jossa koottiin ja pidennettiin käyntiä. Sitten vielä koottiin käyntiä ja kootusta käynnistä nostettiin vasen laukka. Eka nosto ei oikee ollu hyvä, mut loput muut sitten oli. Eli siis laukattiin pätkä ja otettiin nopeasti, mutta nätisti hepat ravinkautta käyntiin, sitten koottiin jälleen käyntiä ja nostettiin laukka. Nostot suju hyvin, mutta Doris oli vähän ahdistunu siinä vasemmassa laukassa. Hän ei yhtään tuntunu sietävän mitään. joten yritin vaan myödätä kädellä laukkaa eteenpäin ja istua hiljaa siellä selässä. Kun lopetettiin laukkaaminen ja siirryttiin taas siihen kootumpaan käyntiin ja haluttiin siirtää hepat raville niin eka siityminen oli hieman räjähtävä. Siirrettiin käynnille ja ennen siirtymistä Doris oli sillee "mennän jo!", hän ei millään olisi halunnu malttaa. Seuraava siirtyminen raville oli hyvä, hipasin vaan hieman niin Doris siirty raville ja aattelin, että oispa se aina näin herkkä.

Kun siirryttiin ympyrältä pois niin otettin vähän käynti ja ravityöskentelyä, ennen ku annettiin pitkät ohjat.

Mun mielestä parhaiten onnistu käynnistä laukannostot ja muutenkin eilisen työskentely oli hyvää!
Ja meijän pitäis opetella ehkä enemmän niitä pohkeenväistöjä, vaikka ne siis on jo parempia ku silloin ku Doris tuli niin se vaan pomppi, et nyt se niinku malttaa.

Mutta ensi viikolla jatketaan to kouluratsastusta, pe 20.1 mennään estevalkkuun ja pe 27.1 on ekat estekisat.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen