#131: Torstain uudet heppailut ja perjantain ihanat Hamppailut

Moi! Mun piti kirjoittaa jo eilen, mutta sain kuulla mun elämää mullistavan asian joten en vaan pystynyt, kerron tästä asiasta myöhemmin ja tarkemmin. Mutta nyt tarkemmin tän postauksen asiaan!

 Torstaina mun alle laitettiin ihan mulle vieras hevonen, Lordi. Mentiin onneksi koulua ja meitä oli tunnilla mun lisäks 2 muuta, joten oli kyllä kivaa kun oli tilaa!

Kaikki kuvat (C)Kaisa!!


Tosiaan, aloitettiin käynnissä hieman itsenäisemmin, Lordi oli jo silloin tosi vino ja vänkyrä, aattelin että mitäköhän tästäkin tunnista tulee! No, käynti vielä meni mut siis herran jumala se ravi!
  Siis kun siirryttin raville niin olin vaan silleen, että voi apua mitä tää on!! En oo ikinä menny millän hepalla millä ois tollanen ravi, siis sitä on vaan niin vaikee kuvailla, mutta se ei ollu isoa, se ei oikeen edenny vaan siis se oikeesti meni ylöspäin se ravi ja siis se tuntu ihan siltä ku ton hevosen jalat ois korvattu vietereillä - se ravi oli vaan niin joustavaa!



Otettiin alkuverkassa ravien jälkeen vielä laukkaa, ja siis se oli mulle melkeimpä pienempi järkytys kun ravin ensiaskeleet, ehkä sen osas aavistaa, että laukkakin ois samantapaista kuin ravi. Ja niinhän se olikin, ei mitenkään isoa, enemmän ylöspäin suuntautuvaa kuin eteenpäin. Ja myös todella joustavaa!



Kun oltiin kevennelty kumpaankin suuntaan ja otettu vähän ensituntumaa laukassa niin tultiin keskiympyrälle ja siirryttiin käyntiin, oltiin siis oikeassa kierroksessa. Ympyrällä alettiin ensin käynnissä tekemään vastataivutuksia, eli hevosen takaosa on ympyrän ulkopuolella ja samoin myös asetus. Käynnissä kun tehtiin niitä vastataivutuksia siinä hetki niin sitten alettiin tekemään niin, että käynnissä vastataivutus, suoristus ja harjoitusraviin. Takasin käyntiin ja sama kaava toistui ja toistui monta kertaa.

Lordi puski paljon ympyrän sisälle päin oikeassa kierroksessa, joten tää harjoitus oli meidän kohalla lähinnä sellainen hevosen suoristus. No, kun oltiin tehty ravisiirtymisiä niin vaihdettiin ravi laukaksi, eli käynnissä taas vastataivutus, suoristus ja laukka. Laukasta ravin kautta käyntiin ja uudestaan samaa juttua.
  Ekat laukat siinä ympyrällä nostettiin kylläkin ravista ja sitten vasta käynnistä.









Vaihdettiin suuntaa ja otettiin ensin vastataivutuksia käynnissä, tähän suuntaan Lordi vähän puski ympyrältä ulos, joten ei hirveesti haluttu mitään niin selkeää taivutusta. Otettiin ravisiirtymiset mukaan ja sitten pian taas laukat, tehtiin ympyrällä muutama laukannosto ennen kuin jatkettiin uralle.


Tässä näkyy että miten se puskee!


Laukassa Lordi oli siitä kummallinen, että se rikko tosi helposti raville, sitä sai olla hetkittäin patistamassa eteen. Saatiin silti joitain ihan ok pätkiä, ravissa ja käynnissä kylläkin paremmin.

Ihastuin ton hevosen harjoitusraviin, se oli ihan super kivaa ja harvalla hevosella on noin kiva harjoitusravi!

Käynnissä oli vähän vinkura ja vino ja haluton liikkumaan, mutta kun tehtiin vastataivutuksia niin toi oli kyllä kivasti messissä mukana!




Sanoin ton tunnin jälkeen, että mun mielestä Elli on kyllä kivempi, mutta näin jälkeenpäin ajalteluna mun mielestä kummatkin on yhtä kivoja, kummassakin hepassa on sekä plussia että miinuksia.

Elli on suorempi, Lordi on vinompi, mutta taas paljon kevyempi edestä kuin Elli sit taas joskus vie mua ihan 6-0 kun tekeytyy vahvaks. Lordi sietää aika hyvin kaiken kun se on ruuna, Elli taas vetää herneen nenään helpommin, mutta se on kylläkin ihan lepsu tammaks ja sietää tosi paljon enemmän mitä esim. Doris.

Saitte myös tälläisen ihan kuvapainotteisen postauksen jälleen, mutta nää kuvat on niin kivoja niin halusin julkasta näitä jossain, ja siis tässähän ei ees oo kaikki kuvat! :D

Mites se "ohjalla ei saa kääntää" -juttu, hups... ei kääntyny pohkeesta :DD
---

Perjantaina olin sitten Hampalla, mutta menin ihan kevyesti, koska Hamppa ei ollu alkuviikosta ihan fine.

Vien mun kypärän ja raipan ensin talliin, sitten kävin hakemassa Hampan tarhasta. Toin sen sisälle talliin ja menin käytävälle hoitamaan sitä. Harjailin sen, laitoin sille kamat ja samoin ittelleni niin sit lähettiinkin jo kentälle käppäilemään.

Alkukäyntien jälkeen otin ohjat käteen ja aloin tekemään voltteja ja ympyröitä, hain taas vähän napppuloita. Halusin ottaa vähän pohkeenväistöjä ja se ei oikeen onnistunu silleen suoralla uralla, joten kokeilin Hampan kanssa yhtä harjoitusta mitä Doriksenkin kanssa oon tehnyt. Eli käänyttiin kokorataleikaalle ja käveltiin sitä toista kulmaa kohden niin kuin normaalistikkin, mutta sitten kun päästiin täysin keskelle kentää lähin väistättämään sitä siltä linjalta pois. Tein näin monta kertaa ja se oli kyllä hyvä harjotus, Hamppa väisti tosi hyvin.


Otin lisää väistöjä ja voltteja, ympyröillä liikuttelin sen takaosaa jne. Otettin lopuksi vielä muutama pätkä ravia. Otin takasin käyntiin ja käveltiin yhtä polkua pitkin toiselle kentälle missä on pehmeämpi pohja ja siinä kokeilin ottaa vielä ravia. Käeltiin siinä loppukäynnit ja sen päivän ratsastelu olikin siinä.

Hoidin Hampalta varusteteet pois, harjasin sen ja tein muutkin normaalit jutut mitä sille ratsastuksen jälkeen tehdään. Annoin ruuan, loimitin ja vein sen laitsalle.


Tänään otettiin sitten vähän niitä rippikuvia, ehkä pikkusen jäljessä, mutta kummiskin, parempi kun ei koskaan! Niistä tuli ihan super hienoja ja ihania, joten varautukaa järkyttävään (satojen) kuvien spämmiin!! Ja spostaus tulee joko tänään tai huomenna!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen