#126: Kun laukannostot ei sujunu

Tähän alkuun: Mitä mieltä ootte blogin uudesta ulkoasusta, koska mä tykkään siitä ihan sairaasti ja oon tosi tyytyväinen siihen. Päivitän ulkoasun vasta sitten kun tulee lunta, mutta pikkupäivityksiä saattaa tulla. Nyt sitten siihen torstain koulutunnin pariin.

Torstaina mentiin koulua ja menin Ellillä. Tää tunti ei menny ihan niin hyvin kun viimetunti, Elli oli enemmän epätasasempi edestä (eli heitteli päätä) ja laukannostot ei sujunu juurikaan, että kun ois pitäny nostaa laukka niin se oli se verran pohkeen takana, että tuloksena olikin aikamoinen ravilisäys.

Aloitettiin tunti käyntityöskentelyllä molempiin suuntiin ja vähän itsenäisesti. Tein voltteja, ympyröitä, pysähdyksiä ja pohkeenväistöjä ynnä muuta. Sitten kaikki otettiin sama suunta ja tehtiin käynti-ravisiirtymisiä ja joka kerralla aina siirtymisen raviosuudella pidennettiin ravipätkää ennen käyntiin siirtymistä. Pian jatkettiinkin alkuhölkillä kevyessä ravissa tehden voltteja ja ympyröitä.

Kaisalta lainattu kuva Ellistä xd (C)Loti

Sitten kun oltiin molempiin suuntiin ravailtu niin siirryttiin käyntiin ja käynnissä siirryttiin keskihalkaisijalle, eli tultiin A-päädystä C-päätyyn ja ennen C-päätyä täytyi päättää meneekö päädyssä oikealle vai vasemmalle. Tultiin kaikki ensin käynnissä, sitten harjoitusravissa muutaman kerran. Sen jälkeen tultiin linjalle harjoitusravissa ja keskellä muutama askel käyntiä ja takaisin raviin. Näin tultiin muutaman kerran ennen kun otetiin käyntisiirtymisen tilalle laukannosto.

No ekalla kerralla Ellin kanssa ei nostettukkaan laukkaa vaan mentiin lisättyä ravia. Tosiella kerralla nousi oikea laukka joten päädystä jatkettiin oikealle. Muutamalla seuraavalla kerralla laukka ei noussu, tuli vaan lisättyä ravia ja sitten Elli alkokin jo A-päädyssä ennakoimaan laukannostoa, joten vähän poikiteltiin jne. Kun saatiin harvase kerta se laukka nousemaan niin aina nous oikea laukka. Meijän piti vielä ennen loppuraveja kummiskin se vasen laukka nousemaan, joten tein silleen, että tulin vasemmassa kierroksessa sisään ja yritin nostaa vasemman laukan, mutta ei onnistunu. Menin taas vasemmassa suunnassa linjalle ja ihan siinä linjan alussa, A-päädyssä tein ympyrän vasemmassa laukassa enne kun menin linjalle, jotta saan vaan sen vasemman laukan nousemaan. Linjalle tultaessa tuli taas ravilisäystä, joten känsin voltille kesken linjan ja siinä nostin laukan ja pääsin C-päädyssä vasemmalle. Siihen sitten jätettiin se.

Otettiin vielä loppuravit, jossa Elli oli mukavan rento ja otti takasetkin käyttöön. Ravailtiin molempiin suuntiin ja sitten otettiin taas käynti-ravisiirtymiset. Hyvästä käyntiin siirtymisestä annettiin sitten hepalle pitkät ohjat.

Oli ihan kiva tunti, Elli toimi ihan hyvin käynnissä ja ravissa, mutta laukka ei oikeen torstaina suosinut meitä. Mutta silti musta tuntuu, että viimetunti meni kuitenkin paremmin, että Elli käytti viimetunnilla enemmän takasiaan ja selkäänsä kun tällä tunnilla.

En tiiä kenellä ensi viikon torstaina meen, mutta silloin taidetaan mennä puomeja ja esteitä.
Mutta ens viikon tiistaina haen Doriksen takaisin kotiin (Doris siis meni viimeviikon to takasin laitsalle) ja sitten ens viikon ke oon menossa kisahoitajaksi, kun lähetään Hästbackaan kisoihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen