Eilinen koulutunti


Eilien, kuten otsikko kertookin oltiin Doriksen kanssa koulutunnilla. Doris oli alussa ja lopussa vähän huonompi, kun taas keskellä tunti hän oli parempi. Tänään oltaisiin menossa koulukidsoihin, jotenka tänne olisi tulossa tänään joko toinen postaus tai sitten huomenna, riippuu miten pitkään oon tallilla.


Koulutunti ei alkanut hyvin, maneesissa on kummassakin päädyssä ovet ja ns. takaovi on vähän ilmassa. Sieltä takaoven alta ramppasi mäyrä edestakaisin ulos ja sisään. Ja sitä tietenkin Doris säikkyi eli takaosassa kyttäs sitä ovee koko ajan. 

Mutta alkuverkassa heppa tuntu vähän kankealta eikä oikeen ollu rento käynnissä eikä ravissa. Otettiin vähän laukkoja ja sen jälkeen rentoutui ja häntä sai ratsaastaakkin. Siinä tehtiin sitten koulurataan liittyviä juttuja, esim. pituushalkaisijaa mentiin käynissä ja ravissa sekä ravissa pysähdyksen kanssa. Tehtiin laukannostoja C- ja A-kirjaimista. C-kirjaimen kohalla laukka nous paremmin ku A:n koska heppa kyttäs vielä vähä sitä takaosaa. Kolmikaaristakiemurauraa mentiin myös joka ei oikee onnistunu meijän osalta niin täydellisesti. 
Kokorataleikkaita tehtiin ensin ihan harjoitus ravissa pari kertaa, sitten toinen mentiin keskiravissa keventäen ja toinen käyntiravi siirtymisiä tehden. 

Sitten lopputunnista Doris tais kyllästyy tai jotain mut se muuttu vähä ahdistuneeks ja epätasaseks edestä. Hän ei myöskään taipunut voltilla joten sitä ja epätasaisuutta edestä korjailtiin ja vähän muuttu paremmaks.

Tais olla hepal jossain vaihees tämmönen moodi. XD
 Mä toivon, et Doris olis parempi tänään ku eilen ja tavoitteena olis päästä siitä radasta läpi. Rata siis joka mennään on Helppo B Nuorten hevosten kenttäohjelma 2009 ja se on ihan yksinkertainen rata, joka on hyvä juttu vaan, koska meillä on ollu yli vuoden tauko koulukisoista. 

Ja vähän lyhyempi teksti tuli, siitä pahoittelut.

Vanha koulukuva.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen