HIHS 2016 ja torstain tunti+ilmoitus asiaa!!


HIHS 2016

Torstai aamu alkoi sillä, että hyppäsin bussiin ja lähdin kohti Helsinkiä. Menin yhen tuttavan kanssa katsomaan aamupäiväksi Helsinki International Horse Show'ta.



Ja sanoisinkos, että oli taitavia ratsastajia, hienoja hevosia ja hyvä tekemisen meininki. Sekä tietysti expoalue (kirjotetaanko noin?) oli täynnä kaikkea ihanaa heppatavaraa ja sieltä mukaan tarttui otsapanta.

 Pari kuvaa vielä tästä ihanasta Globus Sportin vaaleanpuna-hopeasta timantti otsapannasta:


                                  


TORSTAIN TUNTI

- koulua, puomeja ja esteitä -

Eilen mentiin aika koulupainotteisesti käyttäen puomeja, vähän niiku viime viikolla. Otetiin sitten tunnin lopuksi pari hyppyä kahdeksikolla.


Aloitettiin käynnissä ympyröillä, volteilla, pysähdyksillä, takaosan liikuttelulla, taivutuksilla, asetuksilla, pohkeenväistöillä ja muilla sellaisilla. Jatkettiin pian ravityöskentelyllä. Ravissa Doris ei ollukkaan niin jäykkä mitä luulin sen olevan. Kun siinä oltiin ravailtu ja verkattu heppoja niin otettiin ravi pohkeen väistöjä.
Kun ne alkoi sujumaan kummassakin suunnassa, niin tultiin oikeassa kierroksessa ravissa pohkeenväistö uralle ja siitä tultiin puomit. Kun tätä tultiin pari kertaa näin, niin pohkeenväistön jälkeen oikeanlaukan nosto ja puomit laukassa. Tehtiin samaa toiseenkin suuntaan.


Nyt kun oltiin saatu vähän laukannostoja, niin työstettiin sileellä vähän vielä laukkaa. Pian sen jälkeen tultiinkin päivän estetehtävää.                                             

   



       
Eli 1. oikeassa laukassa puomit
2. esteelle, laukanvaihto vasempaan
3. vasemmassa laukassa este, laukanvaihto oikealle
4. puomit oikeassa laukassa, toisin sanoen alkaa alusta.





Loppuraveissa Doris oli super hyvä! Se oli tosi rento, häntä sai ratsastaa ja oli muutenkin jotenkin yritteliään oloinen.

Mutta... tänään ei oikeen onnistunu laukan nostot, nostettiin pari ekaa kertaa pukin kautta. Ja vähän kuski räpelsi omiaan estetehtävässä. Pohkeenväistöissä Doris alkoi pian ennakoimaan ja vaan valui kirjaimellisesti uralle. No, parannettavaa juu löytyy, mutta onhan se ihan hyväkin asia, että jotain kehittämistä ja opeteltavaa löytyy!


Ilmoitus asiaa

Eli oon miettiny alkaisinko tekee tästä enemmän päiväkirja tyyppisen blogin, eli tekisin yhen isomman postauksen tän joka viikoisen ratsastuspostauksen ohella. Kun ratsastus on torstaina niin postauksen päivät olis sunnuntai-keskiviikko, eli keskiviikkona tulisi postaus. Sitten tulisi näitä kisapostauksia kisojen mukaisesti aina perjantaisin. Ja jos oon vaik perjantaina ja/tai lauantaina tallilla niin ne lisätään siihen "viikko postaukseen". Mutta voisin yrittää vaikka sitä ja voisin myös tehä tänne jotain tarinoita/novelleja, story time'ja sekä tietysti kaikkee spessuu kun tulee vaik esim. 20 lukijaa täyte tai 50 lukijaa tai silleen. Sitten tietysti jonkunlainen joulukalenteri on tänne tulossa! Mutta mielipidettä voi kertoo joko tuolla kommenttiboksissa tai mulle sähköpostissa. :)


Muokkasin myös mun omaa sivua, joka kertoo vähän musta. Käykää kattoo, pääsette suoraan myös tästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen