Kouluratsastus kisat

Eilen oltiin Doriksen kanssa Tervalammen Ratsastajien seuran kouluratsastuskisoissa ja mentiin Helppo B Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2009. Saatiin 144 pistettä ja 60%. Yllätyin suuresti, että meillä meni niin hyvin, koska rata ei oikeen omasta mielestäni mennyt niin hyvin.

Kuva otettu keskihalkasijalta.
Yksi nainen meni ennen mua Doriksella ennen kun pääsin sen selkään. Verkka oli kentällä ja rata maneesissa. No Doris oli taas vähän jännä ensin käynissä ja ravissa. Hän rentoutui vähän laukan jälkeen. Sitten pystyin alkaa työstämään heppaa.

Doris muuttu aina vaan paremmaksi ja paremmaksi. Käynti oli ehkä muodollisesti kaikkein parasta. Tein kentällä siirtymisiä kaikissa kolmessa askellajissa ja teinvähän niitä kaikenlaisia liikkeitä radasta, esim. kokorataleikkaajia, kolmikaarista kiemurauraa ja keskihalkaisijaa pysähdyksen kanssa. Doris oli hetkittäin hyvä ja rento, hetkittäin taas epätasainen edestä, eikä oikeen taipusa ja laukassa taas pukitteli siihen malliin että kiva.

Menin myös jotain kymmenen minaa suurinpiirtein ilman kouluraippaa ja ei se ollutkaan niin hidas pohkeelle mitä luulin. Jossain vaihees otin  raipan takasin ja jätin pois taas.

Kuva verkasta.
Kun mentiin maneesiin, niin Doris tuntui ihan eteenpäin pyrkivältä ravissa. Tehtiin siinä ähän voltteja ja siirtymisisä, ynnä muuta ennen ku kuului pillin vihellys.

Lähettiin ravaamaan vasemmassa kierroksessa kohti A päätyä ja A kirjaimesta käännyttiin keskihalkaisijalle. Ei ollu ihan linjalla, ainaki paperissa luki niin. Päädyssä käännyttiin vasemmalle, tehtiin keskiympyrä ja vaihdettiin suuntaa kokorataleikkaalla keskiravissa ja keventäen. Doris ei oikeen venyttäny niin hyvin ku verkassa. Sitten tehtiin kolmikaarinen kiemuraura, joka meni ihan suht hyvin.


Tultiin taas kokorataleikkaalle, jossa X:n kohdalla mentiin 5 metriä käyntiä. Siirtymiset ei oikeen sujunu, ku heppa oli sen verran hidas pohkeelle. Jatkettiin päätyyn, jossa C:n ja H:n välissä siirryttiin keskikäyntiin ja mentiin keskikäynnissä pulirataleikkaa HIB. Siirtymiset oli jälleen vähän hukassa ja Doris vaappu paljon.. Sirryttiinkin raville B: ja P:n välillä. Aloin valmistautua oikean laukan nostoon.

Nostettiin laukka A:n ja K:n välissä. Doris oli ihan älyttömän hidas pohkeelle joten jouduin tyyliin potkimaan sitä eteenpäin, koska ei ollut raippaa ja kannuksiakaan en käytä. Ohjelmassa oli vieläpä silleen sitä laukkaa, että se laukka nousee A:n ja H:n välissä, EBE keskiympyrä ja laukkaa koko pitkäsivu kunnes K:n kohalla kokrataleikka ja ennen kirjainata M raviin. Ja sitten ravattiinkin pätkä, kunnes C:n ja H:n välissä nous vasen laukka ja taas tehtiin EBE keskiympyrä. Päätyyn ja kirjaimesta F kokrataleikkaa, ennen H:ta harjoitusraviin. Oli kyllä tekemistä, että sai laukan säilymään ilman että heppa pukittaisi.



Loput ohjelmasta olikin ravia ja se osuus meni ihan ok hyvin. Tultiin pituushalkaisijalle, siirryttiin X:n ja I:n välissä käyntiin ja tultiin loppu pysähdykseen.

Kun päästiin pois radalta ajattelin, että: "Ei hemmetti, on ihme jos me päästään ees läpi ku potkin tätä tyylii koko ohjelman läpi. Ei kyllä menny yhtään hyvin." Tallinki ku käveltiin niin kelasin, että ehkä tää kouluratsastus ei oo meijän juttu ja kävi mielessä sellassetki ajatukset, etten osais ratsastaa täl hepal jne. Mutta kun olin harjannut ja loimittanut Doriksen sekä olin laittanut oven kiinni kun aloin harjaamaa suojia, nii Doris katto siitä kaltereitten takaa heinät suussa mua sellasella ilmeellä että ei se nyt niin huonosti menny.

Doris kun oli saanut heppanaminsa ja mä olin hoitanu kaikki hepan ja omat kamat niin menin alas hakee paperii ja yllätyin suuresti, että siinä luki 60%. Luin sen mun paperin ja mun mielestä se oli aikalailla ihan ikeinkin arviitu, koska lopussakin luki että heppa vastusteli mun kättä koko ohjelman ajan.

Näin jälkeenpäin kun iettii niin ehkei se nyt niin huonosti mennykkää, vaikkei Doris ollu yhtään rento ku kentällä, en saanu ratsastettuu sitä koko radan aikana hetkekskään muotoon. Mutta treeniä vaan lisää niin eiköhän me joskus mennä rennostikkin kouluradalla.

Me lopputervehdyksessä. Hepan ilmekki kertoo varmaan millanen meijän rata oli. XD


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen