#106: Koulua Balleriinalla

Eilen menin omalla tunnilla koulua Balleriinalla ja tosiaan menin sillä pari viikkoa sitten maastossa. Oon menny sillä muutaman tunnin joskus talvella 2016, eli taukoa on ollut. Ja heppa oli kyllä muuttunut vuoden 2016 talven jälkeen huomattavasti, mutta silti yllätyin kyllä positiivisesti tästä tammasta, voisin mennä jatkossakin satunnaisesti joitain koulutunteja Balleriinalla.

Tosiaan, aloitettiin käynnissä pysähdyksillä ja volteilla. Jatkettiin käynti-ravi siirtymisillä ja sitten jatkettiin kevyessä ravissa siten, että tehtiin ensin noin 2 ympyrää oikeaan kierrokseen ja sitten vaihettiin vasempaan kierrokseen ja tehtiin siihen suuntaan muutama ympyrä ennen ku suunta taas vaihtui. Ja kaikki ei siis yhessä vaihtanu aina suuntaa vaan kaikki vaihtoi suuntaa omaan tahtiin.

Siirryttiin isolle keskiympyrälle ja mentiin siinä kevyttä ravia, haettiin vähän tempon muutoksia, otettiin käynti-ravi siirtymisiä ja muuta sellaista. Huomasin siinä ympyrällä ravatessani, että Balleriina tarvitsi tosi paljon ulkoapuja, ja etenkin kun mentiin siis oikeaan kierrokseen ja sen vasen takajalka välillä ei tuu sinne alle niin etenkin oikeaan kierrokseen niillä ulkoavuilla täytyy ratsastaa.

Otettiin vielä laukkaa siinä ympyrällä ennen kun jatkettiin kevyessä ravissa. Saatiin keventää noin puoli kierrosta ennen ku piti istua alas harjoitus raviin. Ja muutenkin ympyrällä sai ravi osuuksilla päättää, että meneekö harjoitus- vai kevyttäravia.
Tää sama kuva Balleriinasta xd / kuva lainattu Vihdin Ratsutallin Facebook-sivulta!           













































































































































































Siirryttiin ympyrältä pois harjoitusravissa ja jatkettiin uraa pitkin eteenpäin. Suunta oli kentällä taas vapaa ja tehtiin paljon voltteja sekä ympyröitä ja heppa alkoi toimia hyvin! Otettiin käynti-ravi siirtymiset mukaan ja hyvästä siirtymisestä jäätiin käyntiin. Tehtiin muutama voltti vielä käynnissä ennen kun annettiin pitkät ohjat.

Balleriinan askellajit kaikki oli tosi mukavat, no käynti nyt on aina tasaista, mutta siis harjoitusravissa oli kyllä tosi mukava istua. Laukka oli aluksi vähän sellaista et mitä tää on, koska oon nyt menny sen verran Rapsulla ja sen laukka on sit taas hieman nelitahtista, niin oli kiva istua sellaisen hepan selässä jolla oli kolmitahtinen laukka.

Meillä oli hyviä pätkiä tunnilla enemmän käynnissä ja ravissa, mutta laukassakin oli sellaisia rentoja pätkiä, jolloin heppa kantoi itsensä ihan kivasti. Ja aina kun muistin vaan pitää ulko-ohjan tuntumalla sekä ratsastaa niillä ulkoavuilla niin heppa alkoi kantaa itseään kivasti.

Yllätyin positiivisesti ja Balleriina oli mukavaa vaihtelua Rapsuun, oli ihanaa mennä hevosella joka ei ollut niin hidas pohkeelle. Olishan se silti kiva päästä vielä tässä kesäkuun aikana Doriksen selkään ennen kun lähden sitten riparille.

Mutta pian taas nähdään uuden postauksen parissa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen