#115: Esteitä ylittäen ja ripariasiaa kertoen

(C):Sofia.A

Olin siis viimeviikon sunnuntaina (18.6) vielä ratsastelemassa ja hyppäämässä Balleriinalla.
Talli meni kiinni 21.6 ja mua ärsyttää kun olin silloi just sunnuntain ratsasta hirveessä nuhassa niin maanantaina kostautui kivasti, joten tän viikon oon levänny itteni terveeks riparia varten.
   Aloitetaan sillä, että kerron ensin miten sunnuntain tunti meni ja sitten siirrytään siihen ripari-infoon.
(C):Sofia.A
(C):Sofia.A
(C):Sofia.A
(C):Sofia.A
(C):Sofia.A


Sunnuntain tunti oli aika samanlainen kuin torstain estetunti (linkki postaukseen) eli keskityttiin käsien asentoon esteitä ylittäessä. Ja otettiin ne yhtä lyhyet ohjat kuin silloin torstaina, eli siitä mistä se nahkaosa loppuu ja ensimmäisen pykälän välistä.

(C):Sofia.A

Alkuverkka oli myös samanlainen kuin torstaina; ensin käyntityöskentelyä, sitten otettiin käynti-ravi siirtymiset mukaan ja jatkettiin siitä sitten alkuhölkillä kevyessä ravissa vaihdellen oman mielen mukaan suuntaa. Kun oltiin ravailtu tarpeeksi niin siirryttiin oikeassa kierroksessa keskiympyrälle ja sitten otettiin ensin käynti-ravi-laukka siirtymisiä siten, että käynnistä siirrettiin harjoitusraviin, siitä nousi ensin hillitty laukka ja sen jälkeen ratsastettiin laukkaa eteen. Hetken päästä otettiin takas kiinni hillittyyn laukkaan ja ravin kautta käyntiin. Tehtiin muutama tälläinen siirtyminen ennen kun alettiin ottamaan vielä käynnistä muutama laukannosto.

(C):Sofia.A
(C):Sofia.A

Kun oltiin verkattu hepat hyvin niin sen jälkeen alettiin ottamaan pinkille pystylle alkuverkkahyppyjä  ja keskityttiin pitämään se super lyhyt ohja. Hypyn jälkeen siirrettiin heppa käyntiin ja sitten vasta päästettiin pidempää ohjaa.

Silloin kun käsi on hyvin niin sitten jalat ei oo, nää on näitä vain Vilma ongelmia XD / (C):Sofia.A
Jalka taas seikkailee jossain aivan muualla / (C):Sofia.A
Nyt on jalkaikin hyvin messissä! / (C):Sofia.A

Seuraava tehtävä oli tulla ensin pinkkipysty lyhyellä ohjalla, sen jälkeen ratsastaa laukkaa eteen. Tallinpuoleiselta pitkältäsivulta käännettiin kelatiselle pystylle ja ennen hyppyä otettiin laukkaa vähän tietenkin takaisin. Kun oltiin hypätty keltainen pysty niin siitä sitten tehtiin vielä voltti, jonka jälkeen siirtyminen käyntiin ja siitä annettiin sitten pitkät ohjat.

(C):Sofia.A

Kun oltiin tultu tuo edellä mainittu tehtävä niin alettiin hyppäämään lyhyttä 4 esteen rataa. Tunnilla jossa olin niin oli 3 muuta ratsukkoa mun lisäksi ja ne menivät ilman satulaa, joten tulin sitten tämän tehtävän viimeisenä ja mulle korotettiin ihan vähän, sekä hyppäsin yhen okserin vielä siihen 4 esteen radan perään. Toisin sanoen mä menin lyhyen 5 esteen radan.

Tässä ois hieno hahmotelma radasta jonka tulin, nuolet kuvaa hyppy suuntaa.
Radan 1.esta / (C):Sofia.A
hurja heppa / (C):Sofia.A

Radan 3.este / (C):Sofia.A


Radan 4. este / (C):Sofia.A
Ilme ratsastusta XDD / (C):Sofia.A
Kohti vikaa estettä / (C):Sofia.A

Radan 5.este, jalka taas vaihteeks seikkailee  / (C):Sofia.A

Lopuksi hypättiin vielä muutaman kerran vasemmassa kierroksessa puolirataleikkaalla kohti aitapäätyä yksi okseri.
(C):Sofia.A

Vähän tuli hyppy pohjaa / (C):Sofia.A

(C):Sofia.A
Jalka taas on jossain missä sen ei pitäis olla... / (C):Sofia.A

Otettiin vielä loppuravit jonka jälkeen sitten annettiin hepoille pitkät ohjat.

(C):Sofia.A

(C):Sofia.A

(C):Sofia.A

Tunti meni yhtä hyvin kuin torstaina, tosin olin saanu varmuutta lisää Balleriinalla hyppäämiseen kun tää oli nyt toinen kerta sen kanssa esteillä. Ens kaudella sitten pääsenkin taas Doriksen selkään viimeistään ja saadaan aloittaa sen kanssa puhtaalta pöydältä, ja toivon, että päästäisiin syksyllä sitten johonkin ulkopuolisiin!

Sitten hieman siihen ripari-infoon!

Eli ripari on 26.6-1.7 ja joka päivä ratsastetaan 2h (paitsi la, 1h).
Mutta en oo ottamassa konetta mukaan, teen riparin jälkeen joko monta postausta tai kaksi isoo tms. en vielä tiiä, mutta postausta on kummiskin tulossa!
Mietin myös, että pitäiskö lataa puhelimelle se upea Blogger-sovellus ja joka päivä kirjottaa sillä sitten postaus tänne, mutta siinä on sitten se huono puoli et kuvat tulee liian isoina ja hirveenä pötkönä vaan...
No, todennäköisesti en ees ehi kirjoittaa siellä ollessani niin varmaankin tulee postausta jälkeen päin.

Ei mulla muuta, hyvää juhannusta kaikille ja me nähään taas ensi postauksessa! ;)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen