#109: Voltteja ja siirtymisiä Balleriinalla

Tänään täällä meillä päin on satanut aivan koko päivän, ei oo auringon sädettäkään näkynyt. Joten kenttäkin oli aivan hiekkamössöä, onneksi on maneesi. Tunnilla oli kyllä pieni tilanpuute hetkittäin, kun kahdeksan ratsukkoa oli puolikkaalla maneesilla niin tilaa oli normaalia vähemmän. Vaikka koko talvi ollaan mentykkin puolikkaalla maneesilla niin kun on tottunut menemään kentällä ja, että on tottunut siihen tilaan niin oli hieman totuttelemista.

Balleriina oli koko tunnin kiva. Alusta loppuun, vaikka meno parani tietenkin loppua kohden, mutta jo alussa tuntui mukavalta. Jossain kohti olisi kyllä takajalat voinut olla hieman enemmän alla, mutta oon kyllä tyytyväinen tähän tuntiin. Hieman vaan inhottaa kun oltiin jossain kohti liiankin lähellä edellä menevää heppaa.

Aloitettiin käynnissä pysähdyksillä suoralla uralla ja suoralla hevosella. Kun pysähdykset tuli luontevasti niin jatkettiin käynti-ravisiirtymisillä. Sitten otettiinkin molempiin suuntiin kevyttäravia tehden voltteja ja ympyröitä.

Alkuhölkkien jälkeen siirryttiin kaikki keskiympyrälle. Otettiin siinä vähän kevyessä ravissa ravin sisällä siirtymisiä. Otettiin käyntityöskentelyä ja ravityöskentelyä harjoitusravissa ennen kun otettiin laukkoja. Oltiin siis koko ajan oikeassa kierroksessa ja siirryttiin sitten harjoitusravin kautta oikeaan laukkaan. Ja siinä laukassa sitten kyllä tuli tilan puute, oltiin hetkittäin vähän lähelläkin edellä menevää ratsukkoa. Laukattiin aluksi pari kierrosta, otettiin sitten raviin, nostettiin uudelleen laukka ja laukattiin noin puoli ympyrää/kierros. Otettiin taas raviin ja pian nostettiinkin laukka. Tehtiin muutamia ravista laukkaan ja laukasta raviin siirtymisiä.

Jotta tästä ei tuu niin ankea postaus niin tähän tällänen tosi vanha kuva Balleriinasta.

Istuttiin alas harjoitusraviin, jatkettiin uraa pitkin eteenpäin. Ravattiin hetki oikealle, ennen ku vaihettiin suuntaa vasemmalle. Mentiin taas keskiympyrälle kaikki. Otettiin siinä sitten vähän vasenta laukkaa ja ravi-laukkasiirtymisiä, tehtiin tähänkin suuntaan samaa mitä oikeaan kierrokseenkin.
Jatkettiin sitten uraa pitkin harjoitusravissa.

Vielä tehtiin harjoitusravista muutama pysähdys ja siitä siirryttiin käyntiin. Tehtiin siis pysähdyksiä ravista sekä käynnistä, samalla otettiin käynti-ravisiirtymisiä. Hyvästä siirtymisestä jäätiin käyntiin. Käynnissä tehtiin muutama voltti ja sitten annettiin hepoille pitkät ohjat.

Balleriina parani tosiaan loppua kohden, vaikka kyllä koko tunti menikin hyvin. Heppa taipui hyvin ja muutenkin meni vaan paremmin, koska muistin nyt pitää sen ulko-ohjan tuntumalla ja ratsastaa niitä ulkoapuja selkeämmin. Oon kyllä nyt tykänny mennä tällä tammalla; se ei oo mikään super herkkis vaan sietää kivasti pohkeen ja tuntuman edestä. Balleriina ei oo hidas pohkeelle, mutta se on ihan pidettävissä, että se ei vie mua 6-0. Tää heppa on kivaa vaihtelua etenki Rapsuun, joka on niin hidas pohkeelle kun vaan olla ja voi. Silti haluisin jo Doriksen selkään! Ei tää heppa kyllä Dorista voita!

Mutta toivottavsti piditte tästä postauksesta ja nähdään taas ensi postauksen merkeissä!
  - Vilma

(kuvia myöhemmin)




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen