Väri pysyy samana vaikka heppa vaihtuis

Eilen mentiin vielä koulua ja menin Lakulla, jolla aiemmin ennen tätä olin mennyt vain kerran ja viimeksi Sandran leirillä, kesällä 2015. Silloin muistan miten Lakun ravi ja laukka tuntui tosi oudoilta ja vaikealta istua, mutta eilen totesin, että ravihan on itseasiassa mukavaa istua, mutta pisteet niille jotka osaa istua ton hevosen laukassa, koska se on vaikeaa ja pompin siel paljon (heh =D ).


Aloiteltiin normaalisti käynnissä, tehtiin muutenkin tunnilla paljon käyntityöskentelyä. Jatkettiin myöhemmin ravissa alkuhölkillä ja sen jälkeen sitten vielä otettin vasempaan kierrokseen keskiympyrällä kaikki samaan aikaan laukkaa.
Mä ja Laku kesällä 2015 Sandran leirillä,
ja yritän istuu laukassa XD
Laukkojen jälkeen alettiin tekemään ensin ympyrällä sellaista pohkeenväistöä, että hepan takaosa on ympyrän ulkopuolella ja etu-, sekä takajalat kummatkin väistää silleen ympyrän suuntaisesti (selitys 6/5). Kun oltiin ympyrällä tehty tätä erikoista pohkeen väistöä, josta kuski ei oikeen saanu napattuu kiinni, niin alettiin tekemään sitä vasemmassa kierroksessa uralla. No se suju ihan hyvin, etenkin kun toisella pitkälä sivulla oli peili apuna!

Ja vielä tällänen hyvä laatunen kuva Lakusta,
kuva lainattu Vihdin Ratsutallin Facebook-sivustolta.
Tehtiin vielä "normaalia" pohkeenväistöä ja otettiin oikeaan kierrokseen laukkaa, jossa oli vaikee istuu. Niiku en osaa selittää kunnolla, mutta lakun laukka tuntuu sellasselta pomppivalta ja se ei oo oikeee joustava, niiku Doriksen laukka, mutta se oli jotenki jännää ku Lakun laukka eteni paljon paremmin ku Doriksen.

Mun ongelma on Lakun laukassa istumisessa se,
että jään puristaa ehkä pohkeilla/mun jalat jännitty
ja yritän rutistaa itteni penkkiin, mutta ei se tyyli toimi,
ehkä mä joskus opin :D
Laku oli tosi kiva, yllätyinki jopa suuresti. Sen ravi oli itseasiassa tosi kivaa ja ei kauheen vaikeaa istuakkaan, mutta laukka juu sitten taas oli jotain ihan toista. Ja Lakussa oli se kivaa, että vaikka se onkin tamma niin se ei oo niin tammamainen ku Doris, se sietää paljon enemmän ja Lakuu saa ratsastaa enemmän. Se oli kans kiva juttu. Lakun satulaki oli kiva, ku se on sen verran syvä nii siinä on kiva ja helppo istua.


Mutta sen verran tähän loppuun, ettäens viikolla on jo estekisat ja sinne oon menossa hyppäämään Doriksella sen perus 80cm. Eli ens viikolla tulossa 2 ratsastuspostausta, jossa on Doris aiheena tai no ehkä pikemminkin heppana ja esteet aiheena XD Mutta viimeistän ens viikolla tulossa postausta, ellen nyt viikonlopun aikna aio toteuttaa yhtää vanhaa ja yleistäkin postausideaa. Saa nähä. ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen