#150: LUUKKU 4, Mikä on kimppahevonen?


Luukusta 4 esiin tulee teksti, jonka olen tehnyt äikän projektina. Hieman erilaista, mutta toivottavasti pidätte!

---


Kimppaomistus - edullinen oma hevonen


Hevosen kimppaomistus. Omasta mielestäni yleisesti kimppaomistus on erittäin kätevää ja se on fiksu vaihtoehto sellaiselle ihmiselle, jolla raha ei kasva puussa, sillä hevosen ylläpitäminen on kallista. Mutta tarkemmin, mitä kimppaomistus on ja miten se toimii?

Kimppaomistus on edullista, koska kaikki kustannukset jaetaan kimpan osakkaiden kesken. Ja ei ole määritelmää, että kuinka monta osakasta voi olla yhdessä kimpassa yhtä hevosta kohti. Osakkaita voi olla vaikka kaksi, viisikymmentä, kaksisataa tai jopa tuhat, se on ihan itse kimpan päätettävissä. Yhden kimpan ei tarvitse omistaa vain yhtä hevosta, vaan
kimpalla voi olla useampikin hevonen omistuksissaan.

Jokaisella kimpalla on kimppavetäjä, joka pitää hevoseen liittyviä asioita hallussaan,
esimerkiksi hän huolehtii, että kulut jakautuu tasan. Heille järjestetään koulutuksia ja maksuttomia kursseja. Koulutuksissa käydään läpi perusteellisesti mm. yleistä tiedotusta asiasta ja kimpan perustamisesta, hevoseen liittyvistä raha-asioista ongelmatilanteisiin ja miten kulut jakautuvat kimpan osakkaiden kesken.

Suomen ravureista noin 40% on kimppahevosia. Lappeenrannan raviradan tamma, Lumi-Iiris on hyvä esimerkki siitä, että kimppahevosella voi olla useampikin osakas, nimittäin tällä tammalla on 1000 osakasta!
Toinen esimerkki on Talli Puolisata, joka on kimppatalli. Tällä kimppatallilla on 50 osakasta ja 2 upeaa raviuralle suuntautuvaa varsaa, Tirskeri ja Kiirilla. Lisätietoja saat tallin omalta
nettisivulta sataheinä.com.

Uskotaan, että kimppaomistuksilla Suomessa voimme turvata Suomenhevosten tulevaisuus.
Kasvattajat voisivat perustaa kimppoja varsoilleen, ja miksei myös vanhemmille hevosilleen.

Tulevaisuudessa on mietteillä sellainen kimppa, joka omistaisi ratsun sekä ravurin, koska Suomenhevosesta on moneksi. Kuka lähtee hankkeeseen mukaan?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen