Luukku 15: Blogi, bloggaus, blogiin kirjoittaminen

Sinä, ruudun toisella puolella oleva henkilö, joka lukee juuri nyt tätä tekstiä, joko 2 eri syystä. Haluat tietää mihin tämä mielenkiintoinen aloitus johtaa tai sitten haluat vain silmäillä. Mutta tämä postaus käsittelee aihetta "bloggaus ja "blogiin kirjoittaminen". Mitä se tarkkaan ottaen on?

Blogi on verrkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi henkilö tuottaa sisältöä enemmän tai vähemmän säännöllisesti niin, että uudet tekstit, videot, diat tai muu sisältö ovat helposti löydettävissä (yleensä sivun yläreunassa), ja niin että vanhat tekstit säilyvät luettavina ja muuttumattomina uusista teksteistä huolimatta. Blogin kirjoittaja on bloggari, bloggaaja tai blogisti.
     Tätä mieltä on wikipedia. Mutta mun mielestä bloggaaminen on jotain enemmän.

Kaikki blogit ovat erilaisia. Niihin kirjoitetaan eri tavalla jokaiseen. On pitkiä ja lyhyitä tekstejä - tai ei tekstejä ollenkaan. Mun mielestä ei ole olemassa hyviä tai huonoja blogeja, koska kaikki blogit ovat persoonallisia. Tärkeintä on, että blogin kirjoittaja on blogiinsa tyytyväinen. Mikään blogi ei koskaan ole valmis, joillain se on vasta alussa ja odottaa sitä niin sanottua siveltimen kosketusta pinnalle. Jotkut blogit alkavat hahmottua, niiden kirjoittajat tietävät mitä ja miten he haluavat kirjottaa. On myös blogeja ja kirjoittajia jotka etsivät sitä omaa tyyliään, sitä pitää etsiä rauhassa ja siinä saattaa kestää vuosiakin ennen kuin se oma juttu löytyy.

Blogiin kirjoittaminen on kaikkien kohdalla erilaista, jollain ihmisillä blogiin kirjoittaminen on arkinen rutiini, toiset taas pitävät siitä, että he kirjoittavat esimerkiksi pari kertaa viikossa, tai pari kertaa kuukaudessa. Kaikki saavat kirjottaa sellaisia tekstejä blogeihinsa kuin tahtovat.

Blogi saa sinut koukkuun, saatat päästä koukusta irti, mutta takerrut siihen aina uudelleen. Niin minullekkin on käynyt. Olen pienempänä kirjoittanut blogiin, postauskeni koostuvat parista lauseesta ja ehkä kuvastakin. Silloin en vielä ymmärtänyt mitä halusin. Lopetin bloggaamisen pariksi vuodeksi, kunnes tänä vuonna aloitin puhtaalta alustalta, sain uuden taulun maalattavakseni ja se on vasta alussa. Alkaa hahmottua ääriviivat, joita pitkin mennä, kuin tie, jota kulkea tai vain tyhjä paperi, joka odottaa, että kirjoitan elämääni siihen. Blogini on sähköinen paperini johon tälläkin hetkellä kirjoitan elämääni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#191: Koulukiusaaminen

#163: Käyntityöskentelystä hauskaa!

#228: Ratsastuskoulu vs.vuokrahevonen